fallback

Пол Алън свали цената за частния си остров

Милиардерът обяви имота за продажба през 2005 г., вече иска почти двойно по-малко от първоначалните 25 млн. долара

14:06 | 28.03.12 г. 2

Милиардерът Пол Алън все още се опитва да продаде частния си остров. Той намали цената му на 13,5 млн. долара, показва обява в Windermere Real Estate, цитирана от онлайн изданието Global Property Guide.

Частният остров на Алън с площ от около 1 000 декара е на пазара от 2005 г. В началото съоснователят на Microsoft му искаше 25 млн. долара.

Островът се намира близо до град Анакортес, щата Вашингтон и е един от общо 172-та острова в състава на архипелага Сан Хуан.

Според Forbes Алън е купил имота през 1992 г. с намерение да си построи къща за почивка. През 1996 г. обаче той си купува парцел на близкия остров Лопес, където изгражда мечтаната вила.

Въпреки че на предлагания за продажба остров все още няма имение, той разполага с тревна писта с дължина около 700 м, пътеки за джип и пристанище за лодки. Има и скромна постройка, която се ползва от обслужващия персонал и разполага с питейна вода, септична яма и генератор.

Тъй като на острова все още не е прокарано електричество, бъдещият собственик ще трябва да вложи още около 3 млн. долара, за да свърже мястото с близкия град Анакортес.

Въпреки тези допълнителни инвестиции, агентите на недвижими имоти са на мнение, че разходите могат да бъдат компенсирани, ако частният остров се превърне в екокурорт.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:32 | 12.09.22 г.
fallback