fallback

Gerry Weber очаква стабилен ръст на приходите

Модният концерн увеличава значително очакванията си заради придобиването на 200 филиала на конкурента си Wissmach

13:59 | 27.02.12 г.
Автор - снимка
Създател

Германският моден концерн Gerry Weber ревизира значително нагоре прогнозите си за приходи. Причината за това е придобиването на 200 филиала на изпадналия в несъстоятелност конкурент Wissmach.

През финансовата 2011/12 (до 31-и октомври) се очаква приходите да скочат с 13% до 795 млн. евро, съобщи в понеделник котираният на борсовия сегмент MDax концерн. Досега Gerry Weber очакваше скок на приходите с около 10% до 775 млн. евро.

През текущата година Gerry Weber планира да преобразува филиалите на Wissmach в обекти на марките си Taifun и Samoon. Преоборудването на обектите и очакваните разходи за задвижването на бизнеса им обаче ще натоварят само еднократно резултата. Още през следващата финансова година се очаква филиалите на Wissmach да допринесат значително към приходите и печалбата на цялата група.

В началото на февруари Gerry Weber получи зелена светлина от антимонополните власти за придобиването на изпадналия в несъстоятелност свой конкурент със седалище Гьопинген (до Щутгарт).

През изминалата година Gerry Weber отчете ръст и на приходи, и на печалба. Подобно на други производители от сектора, компанията залага засилено на собствени обекти, което изглежда по-печеливша стратегия от продажбите чрез големи вериги. През миналата финансова година приходите са скочили с 13% до 702,7 млн. евро, оперативната печалба (EBIT) се е повишила от 83,3 на 99,6 млн. евро. Чистата печалба на Gerry Weber е 67 млн. евро и по този начин е с 24% над миналогодишната.

Акционерите ще получат дивидент от 65 цента на акция – с 10 цента повече от предходната година. 

Gerry Weber International AG е създадена през 1973 г. от Герхард Вебер и неговия партньор Удо Хардийк, а марката Gerry Wеber съществува от 1980 г. насам. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:05 | 14.09.22 г.
fallback