fallback

Новият филм за Шерлок Холмс оглави класацията в Северна Америка при дебюта си

Постъпленията от билети обаче са много по-малко от приходите при дебюта на предишната лента от поредицата преди две години

13:45 | 19.12.11 г.
Автор - снимка
Създател

Шерлок Холмс е на път да се изправи срещу най-лошия си враг - намаляващите тълпи пред киносалоните в САЩ и Канада. Екшън приключенският филм "Шерлок Холмс: Игра на сенки" оглави бокс-офис класацията в Северна Америка с приходи от 40 млн. долара през дебютния си уикенд на екран.

Сумата обаче е с 36% по-ниска от тази, реализирана от първата лента от поредицата преди две години, предадоха световните информационни агенции.

През 2009 г. при излизането си по кината филмът "Шерлок Холмс" събра 62,7 млн. долара от продажбата на билети в Северна Америка, припомня AP.

Продължения на филми заемат и второто, и третото място в бокс-офиса. На втора позиция е анимацията "Алвин и чипоносковците: Чипокрушение" с приходи от 23,5 млн. долара, а на трета - "Мисията невъзможна 4: Призрачен протокол" с 13 млн. долара.

Романтичната комедия "Новогодишна нощ" е на четвърто място в бокс-офис класацията, следвана от друга комедия - "Бавачката" с Джона Хил. Приходите от продажбата на билети за двата филма през уикенда в киносалоните на САЩ и Канада възлизат съответно на 7,4 милиона долара и 4,4 млн. долара.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:33 | 13.09.22 г.
fallback