fallback

Британец купи най-скъпия десерт в света

Шоколадовият пудинг в британски ресторант струва 22 000 лири

09:19 | 08.12.11 г.
Автор - снимка
Създател

Британският бизнесмен, който търгува с диаманти, Карл Вайнингер е купил най-скъпия десерт в света, съобщи Sky News.

За една порция шоколадов пудинг той е платил 22 000 британски лири, или 34 000 долара, в хотел в графство Къмбрия. Сега се очаква рекордът да бъде вписан в Книгата на Гинес.

Вайнингер признава, че неотдавна гледал по телевизията предаване за най-скъпия десерт и решил да го опита. 60-годишният търговец на диаманти споделя, че не е голям почитател на сладките неща. Той обаче решил да си купи десерта, за да си вдигне настроението, след като приятелката му го зарязала. 

„Купуването на десерта беше истинско предизвикателство за моя морал", каза той. „Това не е нещо, което правите всеки ден, но реакцията беше крайно положителна“.

Луксозният десерт е създаден, за да участва в Националната седмица на шоколад от майстора-сладкар Марк Гибер от хотел Lindeth Howe Country House в Уиндърмиър, Къмбрия.

Десертът се поднася в съд, напомнящ яйце на Фаберже. "Яйцето" се отваря, а в него е сервиран пудингът, покрит с глазура от ядливо злато, ягоди и пластове желирано шампанско. Вместо традиционната черешка на върха, пудингът е украсен с 2-каратов диамант.

Създателите на десерта за 22 000 лири очакват отговор от Книгата на рекордите на Гинес, която трябва да регистрира лакомството като най-скъпото в света.

Досега за най-скъп десерт на планетата бе смятан сладолед за 25 000 долара.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:25 | 07.09.22 г.
fallback