fallback

Hugo Boss надмина очакванията през третото тримесечие

Добрите резултати се дължат на собствената мрежа от магазини и платежоспособните клиенти от Китай и САЩ, както и на възстановяването на пазарите на луксозни стоки и висша мода

13:28 | 02.11.11 г.
Автор - снимка
Създател

Германският моден гигант Hugo Boss AG представи убедителни финансови данни за третото тримесечие, предаде Ройтерс. В периода между юли и септември приходите му са се повишили с 16% до 615 млн. евро. Оперативната печалба на базираната в Метцинген компания преди лихви, данъци и амортизация (EBITDA) е в размер на 117 млн. евро, което е ръст от 18% на годишна база.

По този начин компанията, конкурираща марките Burberry, Ralph Lauren и Marc O'Polo, значително надскочи очакванията на специалистите. Интервюирани от Ройтерс анализатори очакваха средно ръст на приходите до 597 млн. евро и печалба до 110 млн. евро.

За последното фискално тримесечие най-голямата германска модна къща остава оптимистично настроена и потвърждава очакванията си за нарастване на приходите през текущата година с между 15 до 17% до рекордната стойност от 1,73 млрд. евро. За силните резултати „виновни“ са собствената мрежа от магазини и клиентите от Китай и САЩ със силна покупателна способност. Добрите резултати са обусловени и от възстановяването на пазарите на луксозни стоки и висша мода в световен мащаб.

Според управителния съвет чистата оперативна печалба през 2011 г. ще бие рекорда от предходната година в размер на 350 млн. евро с цели 25 до 30%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:43 | 09.09.22 г.
fallback