fallback

Откриването на Болшой театър след ремонта – на живо в YouTube

Прякото предаване ще е на 28 октомври в 17 часа българско време

13:19 | 27.10.11 г.

Главната зала на Болшой театър след ремонта. Снимка: Ройтерс

На канала на Болшой театър в YouTube на живо ще се предава гала концертът, посветен на откриването на театъра след мащабна реконструкция, съобщи Лента.ру.

Прякото предаване ще е на 28 октомври. Ще започне в 18.00 часа московско време (17.00 българско – бел. ред.) и ще може да се гледа от жителите на 36 държави от Европа, Северна, Централна и Южна Америка.

Историческата сцена на Болшой театър ще бъде открита след реконструкция, започнала през юли 2005 г. В гала концерта ще участват звезди на театъра и чужди звезди.

Входът ще е само с покани. В интернет се появиха съобщения за продажба на билети, но от театъра опровергават тази информация.

Гала концертът ще се излъчва и на екрани, разположени на площада пред театъра.

В резултат на реконструкцията, която според Министерството на културата е струвала 20 млрд. рубли (почти половин милиард евро) площта на Болшой театър се е увеличила два пъти и сега е 80 хил. кв. метра.

YouTube не за пръв път организира преки предавания на големи концерти и събития. Ползвателите досега имаха възможност да проследят концерти на U2, Пол Маккартни, Джеймс Блънт. През април 2011 г. бе показана сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън. 

(БТА)

Снимки от Болшой театър след ремонта може да видите в галерията

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:39 | 09.09.22 г.
fallback