fallback

Тримата мускетари и Д'Артанян поведоха българския бокс офис

Новата триизмерна версия на лентата събра над 100 хил. лева в дебютния си уикенд

12:18 | 20.10.11 г.
Автор - снимка
Създател

Новата триизмерна версия на "Тримата мускетари и Д'Артанян" събра над 100 хил. лева в дебютния си уикенд

Холивудският поглед към историята на Атос, Портос, Арамис и Д`Артанян - триизмерният "Тримата мускетари", очаквано зае първата позиция сред най-гледаните филми у нас още в премиерния си уикенд, сочат данните от киносалоните, обобщени в българския бокс офис.

Филмът на режисьора Пол Андерсън е гледан от 9 495 зрители и е събрал 101 256 лева. Андерсън залага на много силен актьорски състав - само звезди от Острова и Холивуд. Като Атос се подвизава Матю Макфейдън, който претвори мистър Дарси в "Гордост и предразсъдъци" с Кийра Найтли. В ролята на Портос е Рей Стивънсън, познат ни от "Крал Артур". Арамис пък е Люк Евънс от "Сблъсъкът на титаните". Младият Логън Лърман "Пърси Джаксън" влиза в образа на Д'Артанян. Мила Йовович е ефектната милейди Де Уинтър, а Орландо Блум е в ролята на Бъкингамския дук. На втора позиция е филмът на Владислав Карамфилов (известен като Влади Въргала - бел. ред.) "Операция - Шменти капели". За десетте му дни на екран той е събрал вече 42 019 зрители и има общо 308 439 лева 

Трети по ред в топ 10 е екшънът "Жива стомана" с Хю Джакман. За десетте му дни на екран той е събрал общо 26 056 зрители и 192 070 лева приходи.

На четвърто място е филмът с Робърт Де Ниро, Джейсън Стейтъм и Клайв Оуен "Елитни убийци". Той вече е гледан от близо 49 хиляди зрители и има над 383 хиляди лева приходи от билети.

Премиерният за миналия уикенд български филм на Камен Калев "Островът" е на пета позиция сред най-гледаните филми у нас. За първите му три дни на екран той е видян от 3 410 души и има 25 744 лева от билети.

Шести в топ 10 е четвъртият "Деца шпиони: Краят на времето". Екшънът с много фантастични елементи е гледан вече от над 19 хиляди души и има 178 341 лева за близо месец на българските екрани.

Над два месеца в топ 10 е пълнометражната версия на позната от миналото история "Смърфовете". Тази седмица филмът е на седма позиция и вече е събрал почти 106 хиляди зрители и близо 987 хиляди лева от билети.

(БТА)

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:12 | 12.09.22 г.
fallback