fallback

Sony Pictures планира филм за Стив Джобс

Студиото ще похарчи 1 млн. долара за правата за екранизация на автобиографичната книга

15:46 | 10.10.11 г.
Автор - снимка
Създател

Кинокомпанията Sony Pictures ще похарчи 1 млн. долара за покупка на правата за екранизацията на книгата „Стив Джобс“ на Уолтър Айзъксън, бивш управляващ редактор на списание Time, предаде AP. 

Филмовото студио е пред подписване на 7-цифрена сделка за правата за заснемане на игрален филм по книгата.

Засега не е ясно кой ще изпълнява главната роля във филма, но негов продуцент ще бъде Марк Гордън, известен със заглавия като „Спасяването на редник Райън“ и „Цветният воал“. 

Sony Pictures вече има опит в подобни проекти – студиото вече направи лента за историята на основателя на Facebook Марк Зукърбърг, а филмът „Социална мрежа“ спечели три награди Оскар.

Излизането на биографията на Айзъксън по книжарниците бе преместено от 21-и ноември на 24-и октомври след новината за смъртта на 56-годишния Джобс миналата седмица от рядка форма на рак на панкреаса.

Според издателството Simon & Schuster книгата се базира на повече от 40 интервюта с Джобс, проведена в рамките на две години, както и разговори с над сто членове от семейството му, приятели, критици, конкуренти и колеги. При това съоснователят на Apple се е отказал от предварителен преглед и ревизия на написаното, така че читателят може да получи нецензуриран поглед върху личността на Джобс. Миналата седмища книгата стана номер 1 в списъка с бестселъри на сайта Amazon.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:36 | 11.09.22 г.
fallback