fallback

Самуел Ето’О на път да счупи рекорда по заплата във футбола

С обещаните от руския клуб Анжи Махачкала 20 млн. евро на година камерунецът ще сложи Кристияно Роналдо в малкия си джоб

10:12 | 24.08.11 г.
Автор - снимка
Създател

Самуел Ето’О. Снимка: Ройтерс

Президентът на руския клуб Анжи Махачкала е на път да постави рекорд при заплатите в света на футбола. Милиардерът Сюлейман Керимов се е договорил да плаща по 20 млн. евро годишно на новата звезда в отбора Самуел Ето’О, пише Financial Times.

По този начин камерунецът ще изпревари двете най-големи имена в световния футбол през последните години – Кристияно Роналдо и Лионел Меси.

Трансферната сума за преминаването на Ето’О от италианския Интер в руския Анжи е 25 млн. евро, съобщават от клуба на Керимов. С парите се очаква италианците да покрепят бюджета си след сериозната загуба от 70 млн. евро, натрупана през миналата година.

Очаква се Ето’О да направи първата си тренировка с новите съотборници още утре, а деют в официален мач може да има през уикенда, когато Анжи среща Ростов в кръг от руския шампионат.

През миналия сезон Анжи приключи на 11-та позиция от общо 16 отбора в руската първа дивизия. Керимов обаче е твърдо решен отборът да атакува челото на класирането, стана ясно още при закупуването на отбора в началото на тази година.

По думите на милиардера досега в клуба са инвестирани над 100 млн. долара, което е малка част от предвидения инвестиционен план от 1 млрд. евро за следващите пет години. С тези пари освен закупуването на играчи ще се цели изграждането на нов стадион и хотелски комплекс към него.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:46 | 13.09.22 г.
fallback