fallback

Пол МакКартни все пак подписа с Decca ... след почти 50 години

Звукозаписната компания ще издаде неговия балет Ocean's Kingdom, чиято световна премиера на е на 22 септември в Ню Йорк

22:54 | 23.08.11 г.

Снимка: Ройтерс

Decca ще си партнира с Пол МакКартни за издаване на негов балет почти 50 години, след като звукозаписната компания не се съгласи да записва с Бийтълс, което в музикалния бизнес се смята за един от най-големите гафове в историята, съобщи Ройтерс.

Балетът Ocean's Kingdom е първият опит на бившия член на Бийтълс в света на танца, а световната му премиера е на 22 септември в Ню Йорк.

През 1962 г. от звукозаписната компания смятаха, че „групите с китари си отиват“, а „Бийтълс нямат бъдеще в шоубизнеса“ и отказаха да подпишат договор с великолепната четворка.

Тогава бандата от Ливърпул подписа с Parlophone  и се превърна вероятно в най-успешната и влиятелна попгрупа в историята.

Ocean's Kingdom, който е поръчан от градския балет на Ню Йорк, ще бъде дирижиран от Джон Уилсън и изпълнен от  Лондонския класически оркестър.

Когато решил да пише балет, МакКартни посетил Кралската опера в Лондон и гледал Giselle, а след постановката се срещнал с танцьорите от Кралския балет и обсъдил нещата с тях.

Новосъздаденият балет разказва за любовна история в подводния свят, където съществата са заплашени от хората. Продължителността му е един час и е разделен на 4 действия -  Ocean's Kingdom, Hall of Dance, Imprisonment и Moonrise.

В свое съобщение 69-годишният музикант и композитор заявява, че се е опитал „да напише нещо, което изразява чувство – така че ще срещнете страх, любов, гняв, тъга, а аз намирам това за вълнуващо и предизвикателно“.

МакКартни и досега е писал класическа музика, включително наградената хорова творба Ecce Cor Meum.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:43 | 13.09.22 г.
fallback