fallback

Колекцията с произведения на изкуството на Тони Къртис ще бъде продадена на търг

Ще бъдат предложени творби на световноизвестни творци като Анди Уорхол, Пабло Пикасо, Марк Шагал, Хенри Милър

12:32 | 10.08.11 г.
Автор - снимка
Създател

Сред филмите, в които е участвал Къртис, са "Спартак", "Някои го предпочитат горещо", "Бостънският удушвач", "Сладкият вкус на успеха". Снимка: Wikimedia

Една година след смъртта на известния американски актьор Тони Къртис картини, скулптури и други предмети с колекционерска стойност, които някога са му принадлежали, ще бъдат продадени на търг, съобщи AP.

В колекцията се съдържат творби на световноизвестни творци като Анди Уорхол, Пабло Пикасо, Марк Шагал, Хенри Милър и на самия Тони Къртис, разказва Дарън Джулиън, президент на аукционна къща Julien's. Самото наддаване е насрочено за 17-и септември.

Сред лотовете на търга ще са живопис и керамика на Къртис, керамика и принтове на Пикасо. Очаква се за тях да бъдат предложени по над 3000 долара. На търга няма да липсват и вещи, свързани с филмите на Тони Къртис. Една от най-любопитните вещи ще бъде яке, което той носи по време на сцената от "Някои го предпочитат горещо", в която целува Мерилин Монро. Очаква се то да бъде купено за поне 15 000 долара.

Лотовете на търга ще бъдат изложени в централата на аукционната къща в Бевърли хилс, Калифорния, от 6 септември. Тони Къртис умира на 29 септември 2010 г. от инфаркт на 85 години.

Сред филмите, в които е участвал, са "Спартак", "Някои го предпочитат горещо", "Бостънският удушвач", "Сладкият вкус на успеха".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:09 | 14.09.22 г.
fallback