fallback

„Трансформърс 3” стана рекордьор по приходи в 3D излъчване

Филмът на Майкъл Бей надмина финансовите приходи по отношение на триизмерно кино от досегашния лидер на Джеймс Камерън

14:13 | 05.07.11 г.
Автор - снимка
Създател

Представянето на филма в Ню Йорк. Снимка: Ройтерс

В премиерния си уикенд „Трансформърс 3” счупи няколко рекорда. 3D зрелището на Майкъл Бей стана най-касовата премиера на Paramount Studio досега в България и остави зад себе си „Шрек Завинаги”.

С приходи от 350 572 лв. от излизането на екран у нас, последната битка за Земята е гледана в 2D и 3D от общо 32 830 зрители. Това превръща продукцията във втората най-голяма премиера за тази година след „Карибски пирати: В непознати води”.

„Трансформърс” подобри резултатите на „Аватар” и генерира 6,77 пъти по-високи приходи от този формат спрямо средните приходи за стандартните екрани. В сравнение, досегашният лидер „Аватар” е отбелязал 3 пъти повече приходи от IMAX 3D в премиерния си уикенд.

Любопитно е, че точно „Аватар”, с който 3D технологиите направиха пробив в световното кино, е свързан с „Трансформърс 3” още от зараждането на проекта.

Режисьорът Джеймс Камерън, близък приятел на Майкъл Бей, е човекът, който го насърчава да доразвие възможностите на 3D формата и да заснеме цялата продукция за трансформърите по този начин.

Динамичен режисьор с агресивен стил на снимане, Бей прегръща идеята и използва 3D камерите по доста рискован и съвсем нов начин. С типичния си усет за зрелището и ефектите, той вдига летвата още по-високо и превръща „Трансформърс” в блокбастърът, който трансформира 3D-то.

Във филма Шая Лебьоф се завръща в ролята на Сам Уитуики, когато мистериозно събитие от миналото на Земята избухва в днешни дни и заплашва планетата с всеобхватна война, която дори трансформърите не могат да спрат сами, за да спасят човечеството.

Сред хората, които ще се борят за оцеляването на планетата са красивата му половинка Карли (Роузи Хънтингтън-Уайтли), бившият таен агент Симънс (Джон Тортуро), гангстерът Епс (Тайрийс Гъбсън) и капитан Уилям Ленъкс (Джош Дюамел).

Саундтракът с водещото парче на Linkin Park - Iridescent, също е вече на музикалния пазар в България.

Още киноновини в Dnes.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:57 | 14.09.22 г.
fallback