fallback

Новият български екшън „Кецове“ жъне успех в Москва

Според реакцията на публиката има огромна вероятност „Кецове” да е сред наградените на 33-тия Московски филмов фестивал

20:06 | 29.06.11 г.
Автор - снимка
Създател

Снимка: А PLUS CINEMA

По време на вчерашната си премиера в Москва в рамките на 33-тия Московски филмов фестивал новият български филм „Кецове” пожъна голям успех.

Критиката бе впечатлена от сценария на филма и реалистичната му проекция с намесата на субективна камера. Според реакцията на публиката има огромна вероятност „Кецове” да е сред наградените на фестивала, се казва в прессъобщение на дистрибуторската компания А PLUS CINEMA.

На световната премиера на лентата присъстваха режисьорите Валери Йорданов и Иван Владимиров, актьорите Филип Аврамов, Иво Аръков и Ина Николова и продуцентите Галина Тонева и Кирил Кирилов.

„Кецове” разказва за шестима младежи, които бягат от агресията на града и оставят тревогите зад гърба си, като решават да прекарат лятото на отдалечен плаж на българското Черноморие. Сред девствените природни картини те намират своя временен рай и жадуваната свобода. Дебютът на двамата млади режисьори е  въздействащо и реалистично отражение на търсенията, чувствата и  възгледите на новото поколение, свързани най-вече с приятелството и любовта.

Саундтракът на филма е разнообразен по отношение на стиловете. Той е дело на Кирил Добрев (продуцент на албума “Чекай малко” на “Ъпсурт”; автор на аранжиментите на дебютния албум на “Братя Мангасариян”; композитор, продуцент и автор на аранжиментите на група “Булгара”).

Сценаристът Валери Йорданов е добре познато лице от сцената на Народния театър. Магистър по специалност „Актьорско майсторство за драматичен театър”- НАТФИЗ. Награден е със “Златна роза” 2002 за водеща мъжка роля  във филма "Емигранти"; "Най-добър млад актьор за 2004" на Фондация "Иван Димов"; Награда за 2005 г. от Министeрството на културата за принос в развитието и популяризирането на българската култура; "Аскеер – 2005" за водеща мъжка роля – Бръчков от "Хъшове". Участвал е във филмите "Механикът", реж. Долф Лундгрен; "Емигранти", реж. Ив. Христов и Л. Тодоров; "Трака-трак", режисьор Ил. Костов; "Хайка за вълци", режисьор Ст. Трифонов и др.

Филмът ще бъде разпространяван по родните екрани от септември.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:23 | 10.09.22 г.
fallback