fallback

Изпълнителният директор на Игрите на британската общност подаде оставка

Въпреки поздравленията за приноса на Джон Скот в организирането на игрите оставката му бе приета от борда на директорите

15:23 | 28.06.11 г.

Джон Скот, главният изпълнителен директор на организационния комитет на Игрите на британската общност, които ще се проведат през 2014 г. в Глазгоу, подаде оставка, съобщи ВВС.

Скот се оттегли, след като призна, че е нарушил правилата, приемайки подаръци и гостоприемство от потенциален доставчик.

В съобщение на организационния комитет се посочва, че Скот дълбоко съжалява за грешката си.

Главният оперативен директор Дейвид Гривъмбърг ще ръководи комитета до избирането на нов главен изпълнителен директор.

Лорд Смит, който е председател на борда на директорите на игрите, заяви: „Джон Скот даде важен принос в планирането на онова, което вярваме, че ще бъдат едни изключителни игри. Бордът на директорите прие неговата оставка за погрешното решение, което е взел при приемането, без да декларира, на оферта от един от потенциалните доставчици на Глазгоу 2014 в нарушение на строгата политика на организационния комитет за подаръци и парични възнаграждения. Знам, че той дълбоко съжалява за тази грешка и това бе работата, която обичаше. Това е действие на мъж, който е поставил в момента ценностите и реномето на организационния комитет пред своите“.

„Сега трябва да гледаме в бъдещето. Разполагаме с прекрасен екип и силни връзки с партньорите на нашите игри. Вместваме се в графиците и в бюджета и не възнамеряваме да забавяме подготовката си“, добави той.

„Джон Скот даде ценен принос като главен изпълнителен директор на организационния комитет. Той играеше водеща роля в осигуряването на доставките  за Игрите на британската общност през 2014 г. в Глазгоу, оставайки в програмата и бюджета. Въпреки това реномето и целостта на нашите игри са най-важни и от тази гледна точка смятам, че г-н Скот направи точния и принципен избор да се оттегли“, заяви и министърът за Игрите на британската общност Шона Робинсън. 

„Стандартите, които се прилагат в компания, отговорна към обществото, са по принцип по-високи от преобладаващите в частния бизнес и аз напълно подкрепям решението, взето от организационния комитет“, добави тя.

От полицията в Стратклайд потвърдиха, че срещу Скот не се извършва разследване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:55 | 17.08.22 г.
fallback