fallback

Непубликувани чернови на текстове на Боб Дилън ще бъдат продадени на търг

За чернова на текста на песента Maggie's Farm се очаква да бъдат платени между 70 000 и 90 000 долара

14:23 | 09.06.11 г.
Автор - снимка
Създател

Легендарният Боб Дилън по време на концерта му в град Хо Ши Мин през април. Певецът бе критикуван, че умишлено не е изпълнил бунтарските си песни. Снимка: Ройтерс 

Непубликувани досега чернови на текстове на песни на Боб Дилън ще бъдат предложени за продажба на търг на Christie's в Ню Йорк по-късно този месец, съобщи AP.

Текстовете с анотиции датират от средата на 60-те години на миналия век, когато е един от най-плодотворните периоди в кариерата на Дилън. Текстовете ще са сред лотовете на търг на книги и ръкописи на 23 юни.

"Средата на 60-те, по-специално 1964-1965 г., са повратен момент за Дилън, заяви експертът Крис Кувър от Christie's. През този период текстовете му придобиват по-дълбок смисъл, докато песните му се отдалечават от акустичното фолк звучене и Дилън изгражда уникален собствен стил като поет и композитор."

Ще бъдат предложени за продажба ранни версии на 5 песни от албума Bringing It All Back Home от 1965 г., включително чернова на текста на песента Maggie's Farm, за която се очаква да бъдат платени между 70 000 и 90 000 долара.

Някои текстове са написани на ръка, а други - на пишеща машина. От Christie's оповестиха, че откритите наскоро чернови на текстове някога са принадлежали на мениджъра на Дилън - Албърт Гросман. Става въпрос за текстовете на някои от най-известните песни на легендарния певец и композитор, сред които Subterranean Homesick Blues, Queen Jane Approximately и Visions of Johanna.

За текстове на песни неотдавна бяха платени големи суми на търгове - текстът на хита The Times They Are A-Changin на Дилън намери купувач за 422 000 долара на търг на Sotbies през декември 2010 г., а текстът на песента А Day in the Life на Джон Ленън бе продаден за 1,2 млн. долара на търг на същата аукционна къща преди година.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:32 | 06.09.22 г.
fallback