fallback

Свръхбогатите индийци се готвят да купуват самолети и яхти

Богаташите от Африка и Русия пък вероятно ще увеличат даренията си за благотворителност

18:27 | 06.04.11 г. 1

Индийците са най-вероятните членове на клуба на супербогаташите в света, които през идните пет години ще харчат повече за частни самолети и яхти, а богатите от Африка и Русия вероятно ще увеличат даренията си за благотворителност, пише Ройтерс.

Според проучване сред 160 консултанти в частна банка на международната финансова компания Citigroup, която представлява 5000 клиенти със състояние от по средно над 100 млн. долара, свръхбогатите индийци имат най-голямо желание за купуване на самолети и яхти, като 93% от тях очакват да увеличат разходите си.

За разлика от тях руснаците изглежда са се изморили от скъпи придобивки, сочи докладът „Wealth Report“ на Citi и агенцията за имоти Knight Frank. Всички участници в анкетата посочват, че през последните пет години руските им клиенти са увеличили разходите си за самолети и яхти, но само половината от консултантите очакват през идните пет години тези стойности да продължат да се увеличават.

Същевременно всички консултанти отбелязват, че африканските и руските им клиенти най-вероятно ще увеличат сумите, които даряват за филантропска дейност и благотворителност.

Резултатите от проучването вещаят благоприятно развитие за продавачите на имоти в Ню Йорк и Лондон - двата града са съответно на първо и второ място в списъка на градовете, които супербогаташите определят като „приоритет“. Според изследването се очаква двата града да запазят водещите си позиции през идните 10 години, въпреки че Пекин и Хонконг ще се доближат до тях.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:43 | 03.09.22 г.
fallback