fallback

Цирк дьо Солей ще вложи 57 млн. долара в шоу в Русия

Ако хората приемат радушно проекта, циркът ще направи постоянно шоу в една от страните с най-богата история в цирковото изкуство

17:14 | 22.02.11 г.

Канадският цирков ансамбъл „Цирк дьо Солей“ ще инвестира рекордните 57 млн. долара в ново шоу в Москва през следващата година, за да тества почвата, преди да започне да изнася редовни представления в Русия от 2015 година, заяви директорът на цирка пред Ройтерс.

„Заркана“ е първото изцяло ново шоу на цирка в Русия и ще бъде най-скъпото представление, което се прави еднократно и в което компанията някога е инвестирала, съобщи още Даниел Ламар.

Основаната в Монреал компания обяви, че 57-те млн. долара инвестиция са значително по-голяма сума от влаганите 30-50 млн. долара, които са били инвестирани за представление в страната досега.

„Заркана“ е нашият тест, за да видим дали пазарът може да поеме постоянно шоу“, каза Ламар.

„Представлението ще ни каже много повече за хората в Москва. Ако имаме успеха, който мисля, че ще имаме, това със сигурност ще затвърди решението ни за постоянно шоу.“

„Цирк дьо Солей“ е създаден преди 26 години и посещава Русия още преди две години, като прави представления в Москва, Казан и Сант Петербург. Очаква се и Екатеринбург да бъде добавен към списъка с гастролите по-късно през тази година.

По думите на Ламар Русия, която е с дълга история в областта на развитието на цирковото изкуство, е един от най-бързо развиващите се пазари за компанията.

„Досега не ни се е случвало да развиваме пазар с такова спокойствие, с каквото го правим тук, в Русия. Което ни окуражава допълнително – чувството е доста по-различно от първото, което изпитах, когато за първи път дойдох тук.“

Една пета от всички 1 000 участници в цирка са от Русия, а създателите на шоуто залагат на вродената любов на руснаците към този вид изкуство. „Отзивите от предишните две шоу програми, които изнесохме тук, бяха впечатляващи, най-добрите, които сме получавали из целия свят“, каза вице-управителят Крейг Коън.

Шоуто „Заркана“ ще направи премиерата си в московския Кремъл през февруари 2012 година и ще продължи девет седмици.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:40 | 09.09.22 г.
fallback