fallback

Медведев си купи яхта за държавни нужди за 30 млн. евро

На борда на плавателния съд държавният глава ще посреща именити гости по време на олимпиадата в Сочи

17:06 | 26.01.11 г. 1

Дмитрий Медведев се е снабдил с луксозна яхта, на която ще посреща гостите на олимпиадата през 2014 година. Снимка: WEF Davos 2007, Лиценз: Creative Commons

Говорител на канцеларията на руския президент съобщи, че за нуждите на държавния глава на Русия е купена яхта, съобщи ИТАР-ТАСС.

Яхтата вече е доставена и въведена в експлоатация в Сочи. На нея президентът ще приема високопоставени гости, в това число и пристигналите за зимната олимпиада през 2014 г.

На брега на Черно море, близо до Сочи, се намира президентската резиденция "Бочаров ручей", където Медведев по правило пътува по няколко пъти в годината, посочва агенцията.

От Кремъл не уточниха колко струва яхтата на президента. Тя е била построена в Турция и е достатъчно голяма, за да побере 11 гости и 12-членен екипаж.

Турски източник обаче, цитиран от украинското издание For-UA, съобщава, че яхтата, която е построена от истанбулската корабостроителница Proteksan-Turquoise, е на стойност 30 млн. евро.

Изданието уточнява още, че плавателният съд е с размери 53,7 м дължина и 9,5 м широчина и може да достигне максимална скорост от 18 възела (33,3 км/ч). На борда има джакузи за шестима, барбекю зона, плувен басейн, сателитна чиния, интернет връзка и отделни бани във всяка каюта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:23 | 07.09.22 г.
fallback