fallback

Посрещане по американски спретнаха за китайския президент

С джаз на сцената, картофи и месо в чиниите, и ябълков пай за десерт е избрал да бъдат посрещнат Ху Дзинтао

15:38 | 20.01.11 г.

На посещението си в САЩ, Ху Дзинтао е проявил интерес към традиционните ястия и джаза.  Снимка: Getty Images

С джаз на сцената и плеяда от холивудски звезди, бизнесмени и личности, известни както в Китай, така и в Америка, беше посрещнат китайският президент Ху Дзинтао в Белия дом от Мишел и Барак Обама. Духът на Америка е бил подсилен и от традиционна вечеря, по време на която са били поднесени картофи с месо, ябълков пай и сладолед за десерт, съобщава вестник Telegraph.

Китайският президент е на четиридневно посещение в САЩ, по време на което държавните глави ще обсъдят отношенията между двете страни, ще сключат бизнес договори, ще повдигнат темата за правата на човека и ще обсъдят форми и пътища за сътрудничество.

Певицата Барбара Стрейзънд, съпругът й, актьорът Джеймс Бролин, и звездата от екшън филмите Джеки Чан са били само част от знаменитостите, които са правили компания на двамата президенти по време на официалната им вечеря.

Бизнесът също е бил представен от изпълнителния директор на корпорацията Microsoft Стив Балмър, както и от изпълнителния директор на JP Morgan Chase Джейми Даймън. Други големи имена, присъствали на вечерята, са редакторката на Vogue Анна Уинтур, олимпийската шампионка по фигурно пързаляне Мишел Кван, художничката и архитектка Мая Лин, както и бившият президент на САЩ Бил Клинтън.

Вечерята минала изцяло под звуците на джаза. По думите на говорител на Белия дом изборът за вечерята, която минала изцяло в духа на американския народ, е бил на китайския президент.

В менюто на „най-горещата“ вечеря в града имало още салата от круши с козе сирене, варен омар, моркови и китайски гъби, ребърца с лучени кръгчета и млечен сос, пълнени картофи и спаначено пюре.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:00 | 14.09.22 г.
fallback