fallback

Моето си е мое, или стремежът да се „изневерява финансово“

Проучване показва, че поне 30% от хората в САЩ лъжат половинката си за пари

11:04 | 14.01.11 г.
Автор - снимка
Създател

Трима от всеки десет американци извършват "финансова изневяра", като лъжат съпруга или съпругата си за пари, и това понякога води до тежки последици, например развод, съобщава Ройтерс, като се позова на резултатите от интерактивно проучване по интернет, извършено от Националния фонд за финансово образование в САЩ.
 
Тридесет и един процента от американските двойки, които имат общи финанси, не казват цялата истина, когато става дума за тайни суми пари в брой или банкови сметки, за дългове или приходи. 
 
"Финансовата изневяра като че ли се превръща в нещо нормално", коментира списание Forbes, поръчало проучването, на своя интернет сайт.
 
Една трета от анкетираните твърдят, че са били мамени. За пари лъжат както мъжете, така и жените, в това отношение разлика между двата пола няма, сочат резултатите от проучването.
 
"Такова поведение нанася сериозни щети на връзките в семейството", твърди Тед Бек, главен изпълнителен директор на Националния фонд за финансово образование. 
 
Шестнадесет на сто от двойките, пострадали от финансова изневяра, твърдят, че измамата е довела до развод. В още 11 на сто от случаите съпрузите се разделили. В 67 на сто от случаите в семейството избухвал скандал. За 42 на сто анкетираните финансовата изневяра довела до загуба на доверие между партньорите.
 
Най-често измамата е свързана с укриване на пари в брой - в 58 на сто от случаите. Малко над половината - 54 на сто - от анкетираните признават, че са скрили от партньорите си покупки на незначителна стойност, 30 на сто са скрили разходите за плащане на сметки, и 15 на сто укрили съществуването на банкова сметка.
 
По 11 на сто от анкетираните признали, че са укривали натрупването на дългове или реалния размер на доходите.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:08 | 06.09.22 г.
fallback