fallback

В Германия откриха вино от Втората световна война

Напитката е годна за консумация, а част от 500-те открити бутилки ще бъдат предложени на търг през 2012

09:53 | 14.01.11 г.

Тази седмица новините, свързани с винената напитка, изобилстват. След като откриха най-старата винарна в света, а с това и родината на виното, която се оказа не Франция, не Италия, уви, не и България, а Армения, наскоро бяха открити и запаси от вино от Втората световна война. При това съвсем годни за консумация.

В немския регион Кайзерщул, който се намира в югозападен Баден-Вюртемберг, било намерено вино от времето на Втората световна война, съобщава агенция DAPD. Близо 500-те бутилки били открити зазидани под стълбището в една от винарните Бастиан в региона.

Тъй като на нито една от бутилките няма етикет, без анализ няма как да се каже от какъв сорт грозде е направена напитката, нито кога е приготвена и от кого. Агенцията отбелязва, че виното може да е както местно производство, така и внос от други региони или от чужбина.

Най-вероятно собствениците му са били принудени да го скрият през 1945 година, когато немските земи са били окупирани от френските войски, и всякакви прояви на светски живот са били избягвани.

Откриването на виното станало случайно. Във винарната възникнал пожар и в последващия ремонт и преустройство на сградата стълбището, което вече никой не използвал, било съборено.

Отлежалата напитка вече е дегустирана и е призната за годна за употреба. Собствениците на виното планират да продадат няколко бутилки на търг през 2012 година, по време на откриването на обновената винарна.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:05 | 05.09.22 г.
fallback