fallback

В новогодишната нощ с трюфели и хайвер

Данните сочат, че тази година американците ще предпочетат да сложат на трапезата си отбрани блюда, а не традиционните ястия

10:04 | 31.12.10 г.

Ресторанти, хотели и търговци очакват партитата по случай тазгодишното посрещане на Нова година да бъдат бляскави и пищни, а масите пълни с отбрани и екзотични ястия.

След като в продължение на няколко години на празничните трапези предимно се сервираха цели прасенца, домашни гозби, тежки манджи и ароматни вкусотии в големи порции, тази година мнозина американци ще заложат на по-изискано меню с трюфели, хайвер, модерни сервизи за хранене и висококачествено шампанско, съобщава USA Today.

„Хората искат да се поглезят“, казва Луис Крамер, говорител на Националната асоциация за търговия с по-специалните храни. Членовете на тази асоциация отчитат засилен интерес към гурме специалитетите като черен дроб, трюфели и омари. Интересът е както от страна на ресторантите, така и от страна на магазините за хранителни стоки и кетъринг къщите.

Що се отнася до сферата на луксозните дрехи и аксесоари, те едва ли ще усетят особен интерес от страна на потребителите специално за новогодишната нощ. За подаръци да, но да купят нещо за себе си - болшинството по-скоро биха се отказали от идеята. На празника хората предпочитат да са удобно облечени, да не носят скъпи вещи и аксесоари, за да се отдадат изцяло на веселбата. А не да се притесняват да не полеят роклята или костюма си, да не ударят часовника или скъсат гривната си.

Това, разбира се, не означава, че и тази година няма да има такива, които ще празнуват на официално парти в стилна и изискваща подходящо облекло обстановка. Те обаче е много вероятно да предпочетат да облекат нещо официално, което са купили в предишни години, вместо да дават пари за нова дреха. Все пак и изминалата година премина под знака на световната финансова криза, която макар и отшумяваща, все още прави хората несигурни и предпазливи.

Да не забравяме, че краят на годината е и времето за раздаване на бонуси и премии в много фирми. И тъй като малцина са тези, които спестяват това допълнително възнаграждение (в повечето случаи коледните бонуси се изхарчват изцяло), то ресторанти, хотели, барове и заведения за хранене със сигурност ще направят всичко възможно да привлекат клиентите си в празничната вечер. Още повече, че за този тип индустрия новогодишната вечер е един от най-силните дни от гледна точка на оборота през годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:13 | 14.09.22 г.
fallback