fallback

Китайците са все по-недоволни от материалното си състояние

Независимо че страната се развива, доверието на жителите в политиците и способността им да управляват икономиката намалява

15:28 | 16.12.10 г. 2

На китайските клиенти разчита голяма част от бизнеса с луксозни стоки в Европа, на азиатските богаташи пък се дължат някои от най-големите рекорди на търгове и аукциони през тази година. Страната се развива изключително успешно и набира скорост на световната икономическа сцена, но жителите на азиатската страна са неудовлетворени от финансовото си състояние.

Китайците са все по-недоволни от материалното си положение и се безпокоят за работното си място и за социалното подпомагане, сочи проучване на китайската Академия за обществени науки, цитирано от АФП.

Нивото на удовлетвореност на китайците от работата и социалното подпомагане е най-ниското от четири години, уточнява годишният доклад на академията, за който са били анкетирани 4 100 души в седем големи и малки града.

"Средното ниво на удовлетвореност на жителите на градовете и селата намаля с постепенното усещане на негативните последствия от финансовата криза през 2010 г." , посочва докладът, наречен Синя книга.

Доверието на китайците в способността на правителството да управлява икономиката, социалните и международните дейности се понижи. Чувството на гордост от статута на Китай на световна сила, което постоянно се увеличава от четири години, падна до нивото от 2006 г.

През 2010 г. китайците се безпокоят най-много от увеличаването на цените, както и за здравната система, чиито услуги стотици милиони китайци не използват или ползват в незначителна степен.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:03 | 09.09.22 г.
fallback