fallback

Строги правила за сувенирите на сватбата на принц Уилям

Британците очакват сериозни постъпления от сватбата в кралското семейство, ето защо принцът е разрешил направата на сувенири по повода, не и без съобразяването им с определени правила

16:00 | 08.12.10 г. 1

Британците имат големи очаквания относно сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън и по-специално относно влиянието й върху икономиката на страната. Производството и разпространението на сувенири обаче, от продажбата на които се очаква да се влеят милиони лири, ще бъде подчинено на определени правила и изисквания.

Цял списък с мерки, свързани със сувенирите за кралската сватба, които са добре обмислени и внимателно подбрани доста преди старта на подготовката за самата церемония, ще бъде представен на производителите, съобщава вестник Telegraph.

Онези, които искат да произвеждат стоки с лика на двамата младоженци, трябва да се запознаят с изискванията за това и стриктно да ги следват.

Обикновено за подобни поводи, свързани с кралското семейство, всякакви репродукции биват забранени, но правилата в този случай не са толкова затегнати. След одобрение от страна на принц Уилям производителите на дребни сувенири ще могат да се възползват от празника на двамата влюбени и да създадат стоки, които да напомнят на поданиците на кралицата след време за бляскавото събитие, свързано със сина на принцеса Даяна.

Най-важното правило относно сувенирите е те да бъдат направени „с добър вкус“ и да не се използват за реклама на друг продукт.

На производителите е дадена дори предварително одобрена фраза, която да бъде изписана на предметите - „В чест на брака на принц Уилям от Уелс и госпожица Катерин Мидълтън. 29 април 2011“.

Всички снимки, които ще се използват за сувенирите, трябва да са предварително одобрени. Следва подробен списък с това, което може и не може да се превърне в сувенирна вещ, която да напомня за сватбения ден.

Кърпи за сервиране на чай, престилки и тениски са забранени, но използването на килими, възглавници, завеси и кърпи за глава е разрешено. Така също чаши, чинии, посуда, юбилейни монети и други „полунеразрушими“ вещи се считат приемливи за целта.

Снимки на принца и бъдещата му съпруга са разрешени, но е напълно забранено използването на герба на семейството.

Времето, през което производителите ще могат да произвеждат сувенирите си, също е строго регламентирано. Всяка фабрика или ателие ще трябва да преустанови изработката на сувенирните вещи след първи октомври от следващата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:14 | 11.09.22 г.
fallback