fallback

Роман Абрамович отказа да плати 400 млн. евро за яхтата си

Руският милиардер искал екстрите, поръчани от него, да бъдат включени в договорената цена

15:45 | 25.11.10 г.

Руският милиардер Роман Абрамович отказа да плати на немски корабостроители 400 млн. евро за построената по негова поръчка суперяхта Eclipse, съобщава вестник Bild във връзка с информация на изданието Hamburger Abendblatt.

Яхтата трябвало да бъде пусната по вода още преди 11 месеца, но Абрамович отказал да си я вземе. През това време яхтата седяла закотвена на пристанището в Хамбург в дока на корабостроителницата Blohm + Voss.

По данни на Bild Роман Абрамович е поискал да свали цената на 80 млн. евро.

Спорът между него и собствениците на съда Blohm + Voss възникнал от това, че екстрите, които клиентът пожелал да се включат към съда като цвета на корпуса и тапицерията от крокодилска кожа в каютите, трябвало да бъдат да бъдат включени в договорената цена.

Руският бизнесмен възнамерява също така да склони фирмата да изплати неустойки за забавяне на поръчката и неспазване на предварително договорената дата за предаване на яхтата. По данни на вестника по време на тестването на яхтата във вода били открити и редица технически неизправности, които трябвало да бъдат отстранени.

Поръчаната от Роман Абрамович яхта е с дължина 163 метра и е най-голямата частна яхта в света. На борда й има две площадки за хеликоптери, както и басейн, няколко сауни, зала за кино и театър, както и система за противорактетна защита.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:11 | 12.09.22 г.
fallback