fallback

Пицария в Япония предлага работа за $31 хил. на час

Верига пицарии с доставка по домовете наема хора на възраст над 18 години, без предишен опит. Заплата – 31 хил. долара на час

16:07 | 02.11.10 г.

Като част от събитията, с които ще бъде отбелязана 25-та годишнина от навлизането й на японския пазар, пицария Domino в Япония ще наеме човек, който ще получи заплата в размер на 2,5 млн. йени (31 030 долара) за час, съобщава Ройтерс. Късметлията ще работи едва 60 минути в пицарията, а ще получи надница за година и половина. Предвижда се работният час, оценен на голямата сума, да се състои през декември тази година.

Говорител на компанията отказа да даде повече информация, но на фирмения сайт е упоменато, че всеки, който иска да кандидатства, трябва само да попълни апликационната форма. Онези от кандидатите, които бъдат избрани да преминат на следващ етап в подбора, ще бъдат поканени на интервю.

„Всъщност това може да е всеки над 18-годишна възраст, без значение от образованието или опита“, каза говорителят. „Малко сме изненадани от отзвука, който предизвика обявата ни.“

Надницата за час работа в Япония е под 1 000 йени (12,41 долара).

Според коментарите, които последвали изненадващата оферта за работа, обявата е с цел промотиране името на пицарията и вместо да предлагат толкова висока надница, мениджърите биха могли да вдигнат заплатите на сегашните си служители.

„Ако получа работата, не бих могъл да си представя как ще работя там, знаейки какво мислят за заплатата колегите ми“, пише един от коментаторите.

Сред другите промоции на веригата е безплатна пица за всеки, роден на 30 септември тази година – датата, на която компанията навлиза на пазара в Япония. Невръстните късметлии ще получават безплатна пица на рождения си ден до навършването на 25 години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:46 | 04.09.22 г.
fallback