fallback

Униформа на инженер от BP стана хит сред костюмите за Хелоуин

На празника на страха тази година ще има и хора, маскирани като специалисти за борба с разливите

16:38 | 11.10.10 г.

В САЩ комбинезон с логото на компанията ВР и рисунки, които имитират петна от нефт, стана хит сред продаваните костюми за празника Хелоуин, съобщава вестник Daily Telegraph.

Идеята за пускането на такъв маскировъчен костюм принадлежи на компанията Fun World, специализирана в продажбата на костюми и аксесоари за празника на духовете и таласъмите.

„Този бизнес се явява отражение на събитията, които протичат по света в дадената година. Идеята за празника Хелоуин е базирана на страха, а популярността на костюмите на ВР говори за това, че хората са наплашени от възникналата ситуация“, казва изпълнителният вице-президент на компанията Алън Гелър.

По думите на представителя на компанията към настоящия момент в страната са разпродадени повече от 10 хиляди костюма на специалисти по борба с последствията от разлива на нефт в Мексиканския залив.

Управителят на магазина за маскировъчни стоки обясни, че част от парите, събрани от костюмите, ще бъдат дарени в помощ на пострадалите от екологичната катастрофа.

Аварията на нефтената платформа Deepwater Horizon в Мексиканския залив стана факт през април тази година. Както в последствие стана ясно, до разлива са довели неправилните разчети на инженерите на компанията.

Окончателното отстраняване на теча стана в началото на август тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:51 | 13.09.22 г.
fallback