fallback

Без шампанско моля, ние сме тори...

Въпреки обещанието да провеждат срещите си без алкохол, членове на Консервативната партия на няколко пъти са хващани с чашка

14:42 | 04.10.10 г.

Лидерът на торите - Дейвид Камерън, също е бил хващан с чаша шампанско, въпреки обещанията да не се сервира шампанско на събранията и срещите на политиците. Снимка: Getty Images

Срещата на британската Консервативна партия, която ще се проведе следващата седмица, ще премине под негласното правило на „сухия режим“, съобщава вестник The Daily Telegraph.

Председателят на Камарата на лордовете, лорд Стретклайд, явяващ се организатор на срещата, приел решението поради причината, че именно консерваторите в момента са на власт.

Един от поводите за провеждане на скромното заседание е това, че след две седмици правителството на Дейвид Камерън ще обяви сериозните съкращения в разходите в бюджета.

Лидерите на Консервативната партия посочват, че на тържеството, което ще се проведе, няма да се сервира шампанско, тъй като това противоречи на политиката на умереност, която проповядва партията.

Междувременно някои от консерваторите заявили пред репортери, че са разочаровани от това решение на ръководството на партията. Политиците обяснили, че се надявали да отпразнуват успеха на Консервативната партия на парламентарните избори, както и прехода на министър-председателя от лоното на Лейбъристката партия към това на консерваторите.

През 2009г. консерваторите обявиха намерението си да провеждат партиен конгрес без алкохолни напитки. Събитието бе отразено от около две хиляди журналисти и репортери, които все пак успяха да заснемат Дейвид Камерън с чаша шампанско. Снимката обиколи заглавните страници на таблоидите, което позволи на лейбъристите да обвинят консерваторите в лицемерие. През изминалата година друг член на партията бе хванат да пие шампанско от пластмасова чаша.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:48 | 09.09.22 г.
fallback