fallback

Лятно училище по сливания и придобивания за млади милионери

Големите инвестиционни банки все по-често организират учебни програми за децата на могъщите си клиенти

17:05 | 25.08.10 г.
Автор - снимка
Създател

Летните училища за азиатските деца на милионерите се превръщат в бизнес курсове. Снимка: sxc.hu

Британската банка Standard Chartered стартира триседмична учебна програма за децата на богатите си клиенти в Азия. Така финансовата институция се присъединява към опитите на Citigroup и UBS да достигнат до следващото поколение милионери в региона, съобщава Bloomberg.

Информация от банката гласи, че 18 души на възраст между 18 и 26 години са преминали шестседмична учебна програма в Сингапур. Те са участвали в различни проекти – от идентифициране на потенциални компании за придобиване, до развиване на идеи за създаване на различни търговски марки.

Участвали са деца на милионери от Сингапур, Китай, Дубай, Южна Корея, Индия, Малайзия и Индонезия. Всички те сами са платили за транспорта и престоя си по време на обучението.

Към момента UBS и Citigroup са банките, които управляват най-много от парите на богаташите в азиатско-тихоокеанския регион. Те също провеждат такива курсове за децата на клиентите си с цел създаване на здрави връзки с подрастващите милионери.

Швейцарската банка Credit Suisse пък стартира и програма на китайски, по която се обучават млади инвеститори в Тайван. От Standard Chartered обаче твърдят, че единствено тяхната програма се провежда в напълно реална работна среда и затова е изключително полезна за участниците в нея.

Причина за високия интерес към региона е това, че през следващите четири години се очаква двойно по-голям ръст на богатството в Азия в сравнение с нарастването на глобалното богатство, показват данни на Бостънската консултантска група.

„За богатите следващото поколение е най-голямата грижа“, обявява мениджърът на програмата на Standard Chartered в Сингапур. Според него пренасянето на познания, заразяването с дисциплина и развиването на бизнес нюха е основна цел на родителите.

Standard Chartered управлява активите на азиатски клиенти, притежаващи над 1 млн. долара. Половината от клиентите пък разполагат с по над 10 млн. долара, оставени на управление във финансовата институция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:10 | 11.09.22 г.
fallback