fallback

Сандра Бълок стана най-добре платената актриса за последните 12 месеца

Звездата, която получи Оскар за ролята си в „Сляпата страна“, е спечелила за периода общо 56 млн. долара

10:04 | 04.08.10 г.
Автор - снимка
Създател

Сандра Бълок в сцена от "Сляпата страна". Снимка: Warner Bros.

За Сандра Бълок 2010 г. е противоречива година. Актрисата спечели Оскар за ролята си в „Сляпата страна“, а малко след това се разведе след публичен скандал със съпруга си Джеси Джеймс.

Във вторник обаче списъкът с позитивни новини за Бълок стана по-голям от този с негативите, след като списание Forbes я постави на първо място в класацията си на най-добре платените холивудски актриси за последните 12 месеца.

За този период звездата е спечелила 56 млн. долара от два боксофис хита – романтичната комедия „Предложението“ и футболната драма „Сляпата страна“.

Бълок не само е взела хонорар за участието си в тези продукции, но е получавала и част от генерираните от тях приходи, уточнява изданието.

До момента постъпленията от „Сляпата страна“ от киносалоните по света са около 310 млн. долара, като направата на филма е струвала около 30 млн. долара, съобщава Ройтерс. „Предложението“ е събрало 320 млн. долара при бюджет на продукцията от 40 млн. долара.

На второ място в класацията на Forbes са Рийз Уидърспуун и Камерън Диас – и двете с по 32 млн. долара. Въпреки че Уидърспуун не се е снимала от 2008 г., тя е получила аванс от хонорарите си от два предстоящи филма.

Сметките на Диас пък са попълнени от участието й в „Истинска измама“ и озвучаването на „Шрек“.

Четвъртата позиция заема Дженифър Анистън със спечелени 27 млн. долара, а челната петорка запълва Сара Джесика Паркър с 25 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:52 | 14.09.22 г.
fallback