fallback

Псевдопрепоръка от Бъфет създаде нов бестселър

Милиардерът сам е учуден, че е препоръчал книгата „Когато парите умрат“, за която всъщност никога не бил чувал

11:15 | 15.07.10 г.
Автор - снимка
Създател

Американският милиардер Уорън Бъфет заяви, че „никога не е чувал“ за издадена преди 35 години книга за хиперинфлацията в Германия, която според Telegraph милиардерът препоръчвал горещо.

Бъфет признава, че за пръв път чул за книгата „Когато парите умрат: Кошмарът на ваймарската хиперинфлация“ (When Money Dies: The Nightmare of the Weimar Hyper-Inflation) на Адам Фъргюсън едва след излизането на информациите, че я е препоръчвал на приятелите си, пише CNBC.

Книгата е издадена през 1975 година, като в нея се твърди, че са съчетани анализ и данни за хора, които едва са оцелели при тоталната обезценка на германската валута след края на Първата световна война.

В неделя британският вестник Telegraph обяви, че книгата се е превърнала в „култов хит“, тъй като самият Уорън Бъфет е споделил с приятели, че в нея много точно пише какво ще се случи днес, ако европейските правителства не успеят да се преборят с кризата.

По-рано този месец е било публикувано ново издание на книгата, което бързо е попаднало сред бестселърите на сайта Amazon.co.uk. Цената му е около 14 долара, което е значително под тази на първото издание, което се продава в диапазона 275 – 1 160 лири.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:49 | 09.09.22 г.
fallback