fallback

През юли сме най-сърдити

Ако се вярва на британско проучване, излиза, че летният месец носи най-лошо настроение заради неоправдани надежди за пълноценна почивка

17:38 | 13.07.10 г.
Автор - снимка
Създател

Горещината през юли е причина за най-големи промени в настроението, което прави летния месец „най-сърдитият“ в годината, предава AP, позовавайки се на британско проучване сред 6 хил. души.

Анкетата, направена по поръчка на голяма хотелска верига, показва, че 78% от запитаните са в по-лошо настроение през юли от обичайното. Близо 88% от участниците в допитването споделят, че нощем не могат да спят от горещините и това ги прави раздразнителни.

Топлото време се отразява и върху поведението на хората на пътя, където шофьорите са по-изнервени. Около 25% от британците ругаят, когато са на път и се ядосат, а 40% показват неприлични жестове.

Горещините повдигат „градусите“ и на работното място, където близо 45% от служителите признават, че колегите ги дразнят.

„Чакаме лятото с нетърпение, но когато то дойде, повечето хора се оказват неподготвени. Липсата на достатъчно сън в комбинация с по-високите температури ни правят особено раздразнителни и напрегнати“, коментират от хотелската верига, поръчала изследването.

Наред с това често се случва очакваната лятна почивка да се окаже не толкова пълноценна или приятна, което допълнително влошава настроението, особено когато се върнем в офиса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:05 | 01.09.22 г.
fallback