fallback

Песен на Ленън на търг

Ръкописът на „All You Need is Love” стигна $1 млн. през 2005 г., очаква се “A Day in the Life” да бъде продадена за $500-700 хил.

16:30 | 14.06.10 г.

Листата, върху които е създаден текста на песента “A Day in the Life” от Джон Ленън, ще бъдат пуснати на търг на 18 юни тази година. Първоначално лотът бе оценен за 500-700 хил. долара и се очаква крайната цена да бъде в този интервал.

Аукционът се организира от Sotheby's в Ню Йорк, а песента, чийто оригинален текст е излязъл от ръцете на Джон Ленън, е написана през 1967 г.

„Текстът, който ще пуснем за продажба, е оригиналният първообраз на песента, която Ленън е създал през 67-ма ,“ обяснява Марша Малиновски, вицепрезидент на отдела за книги и манускриптове в Sotheby's, пред Ройтерс.

Ленън се вдъхновява за написването на песента докато преглежда заглавията в британския вестник Daily Mail.

Много от заглавията от този брой биват претворени в песни от музиканта и се появяват в осмия студиен албум на The Beatles „Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band”.

Друг екземпляр на ръчно написана от Ленън песен – текста на „All You Need is Love”, бе продаден за 1 млн. долара през 2005 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:25 | 19.08.22 г.
fallback