fallback

Мартини от Dolce&Gabbana

Напитката е част от стратегията на дизайнерите за разнообразни дейности и партньорства

11:31 | 11.06.10 г.

Италианските дизайнери Долче и Габана в партньорство с марката вермут Martini ще представят този месец първата си съвместна напитка, предаде Ройтерс.

Правейки необичайна крачка встрани от модата, Доменико Долче и Стефано Габана са създали и тествали напитката, която ще бъде представена на предстоящата Седмица на мъжката мода в Милано.

"Като резултат от съвместните ни усилия, този проект засилва партньорството, започнало преди повече от десет години", се казва в изявлението, направено от двамата дизайнери.

За разлика от много модни фирми, които се впускат в производството на бижута и сервизи и прибори за хранене, или в хотелиерството, за да привличат повече клиенти във времето на глобална финансова криза, Долче и Габана бяха предпазливи по отношение на разнообразието.

Напитката бележи дебюта на италианските модни дизайнери в сектора на вината и алкохолните напитки и е вторият им съвместен продукт извън модата след пускането на мобилен телефон в партньорство с Motorola преди 5 години.

Като част от партньорството им с Martini Долче и Габана са отворили барове в магазините им в Милано и Шанхай и пускат мъжка модна линия.

Напитката на Долче и Габана ще бъде продавана от частната компания Bacardi със седалище в Бермуда, която е собственик на марката Martini.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:33 | 10.09.22 г.
fallback