fallback

Обядът с Бъфет достигна $200 хил. *

Топ предложенията в годишния онлайн аукцион за обяд с милионера инвеститор Уорън Бъфет продължават да растат, търгът още не е завършил

13:51 | 09.06.10 г. 5

Независимо, че в началото изглеждаше сякаш инициативата на бизнесмена за благотворителен обяд вече е изчерпала потенциала си и не предизвиква такъв интерес сред хората от бранша заради липсата на наддаване, първите оферти вече са факт. Най-високата от тях достигна повече от 200 хил. долара.

Победителят, заедно със седем свои приятели или колеги, ще обядва в компанията на Бъфет на допълнително уговорена дата в ресторанта Smith&Wollensky в Ню Йорк.

Събраните пари от инициативата ще отидат в помощ на благотворителната Glide Foundation – неправителствена организация със седалище Сан Франциско, която осигурява храна, медицинско обслужване, грижа за децата, настаняване и курсове за професионална ориентация за социално слаби и бедни хора.

Бъфет започва даренията си под формата на благотворителен обяд заедно с първата си съпруга Сюзан, която почива през 2004 г. Именно тя го свързва с фондацията и нейния основател Сесил Уилямс. Десетте от най-успешните аукциона до сега са набрали над 5,9 млн. долара.

Тази година търгът се води от сайта eBay Inc. и ще затвори в петък 10,30 ч. местно време. До 16,00 ч във вторник е имало 31 наддавания. Обикновено търгът се засилва в последния час преди затварянето.

Миналата година наддаването спечели компанията Salida Capital Corp. за здравен мениджмънт със седалище в Торонто, която предложи 1 680 300 долара за обяд с бизнесмена.

Рекордът в търга за вниманието на Бъфет до сега се държи от инвеститора от Хонконг Дзао Данианг, който през 2008 г. плати 2 110 100 долара за обяд с Уорън Бъфет.  

* Актуално към 13.00 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:33 | 09.09.22 г.
fallback