fallback

Бъфет попадна в лапите на мечия пазар

В първите 14 часа на аукциона за традиционния обяд с милиардера не бяха направени никакви оферти от кандидати

21:09 | 07.06.10 г. 1
Автор - снимка
Създател

Мечият пазар изглежда е хванал в лапите си дори милиардера Уорън Бъфет. Поне доколкото може да се съди от активността на аукциона, който има за цел да избере щастливеца, който ще обядва с инвеститора.

В първите 14 часа от откриването на аукциона не са били подадени никакви предложения за традиционния обяд, който се провежда всяка година. Практиката от предишните години е била в началото на наддаването да се публикват няколко оферти, а развръзката да дойде в самия край на аукциона при доста по-висока цена, предава Ройтерс.

За обяд с Уорън Бъфет може да се наддава на сайта на eBay, като минималната стъпка е 25 хил. долара. Аукционът изтича в събота, а победителят ще може да заведе седем свои приятели на обяда с милиардера, който ще се състои в ресторант Smith&Wollensky в Ню Йорк.

Средствата от наддаването ще бъдат използвани за подпомагане на фондацията Glide, която се занимава с предоставяне на храна, подслон и обучение за работа на безработни и бедни.

Миналата година печелившата оферта бе на стойност над 1,68 млн. долара, а рекордът се държи от обяда през 2008 година, който струваше на печелившия сумата от 2,11 млн. долара.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:14 | 09.09.22 г.
fallback