fallback

Грандиозно изложение на цветята започна в Челси

Една от композициите - "Местата на промяната", е направена от безработни и затворници без никакъв опит в градинарството

17:11 | 25.05.10 г.

В Лондон на 25 май бе открито 88-то изложение по градинарство - „Шоуто на цветята в Челси“. То е може би най-престижното в света, определя последните тенденции в градинарството, откроява най-новите и най-желани продукти за градината и сътворява експлозия на цветове и аромати. Шоуто на цветята бележи и неофициалното начало на летния светски сезон в британската столица, съобщи ИТАР-ТАСС.

Изложението на цветята в Лондон е било посетено от британската кралица Елизабет Втора, съпруга й, членове на кралското семейство, известни личности, журналисти.

Тази година в рамките на изложението в Челси участват около 600 флористи и градинари, които показват плодовете на труда и фантазията си в 15 градини, 21 малки градинки и в рамките на неколкостотин отделни експозиции, обединени в едно живо цветно пано.

Организаторите са се постарали тази година максимално пълно да представят разнообразието на растителните видове, които се срещат във Великобритания. Именно 2010г. е избрана от ООН за Международна година на биоразнообразието. Посетителите имат възможност да се любуват на огромни цветни порти, композиция с метален мост, басейн с речни цъфтящи растения.

 

В една от композициите по време на посещението на кралица Елизабет Втора са били използвани истински диаманти на стойност около 20 млн. британски лири. Една от най-големите композиции в Челси за цялата история на изложението на цветята е градината "Местата на промяната". Тя е създадена от безработни и затворници, които не са имали какъвто и да било опит в градинарството. Дизайнер на градината е Пол Стоун. В нея са включени 10 000 растения, една трета от които са отгледани от любители, изключени по някаква причина от обществото.

Очаква се тазгодишното изложение на цветята в Челси да бъде посетено от над 150 000 души. Всички билети за него са били изкупени11 дни преди откриването - рекорд за последните 12 години, съобщиха организаторите.

Шоуто на цветята в Челси ще бъде закрито след пет дни.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:18 | 08.09.22 г.
fallback