fallback

Британските банкери не се впечатляват от кризата

Харчовете на хората, които са основните обвиняеми за икономическото състояние на страната, не са намалели

09:23 | 25.05.10 г.

Великобритания се калява чрез налагането на строги ограничения на бюджетните разходи, но времената все още са добри за богаташите, включително и за банкерите, които мнозина обвиняват за икономическите проблеми на страната.
Банките, които бяха спасени с парите на данъкоплатците, сега отново процъфтяват, а часовниците Rolex и костюмите, ушити по поръчка, все още бързо се продават в луксозните магазини на лондонските улици Бондстрийт и Сeвил роу, съобщава Ройтерс.
Магазините за спортни автомобили на Mercedes и Alfa Romeo също не остават без клиенти.
Все пак, докато потреблението на скъпи стоки продължава да е стабилно, се появяват и сигнали, че на фона на предстоящите бюджетни ограничения богатите хора във Великобритания може би дават повече за благотворителност.
Новото правителство, водено от Консервативната партия, ще оповести на 22 юни актуализиран бюджет, в който са предвидени мерки за намаляване на рекордния бюджетен дефицит. Дефицит, за който допринесе и предоставянето на мащабни финансови средства за спасяване на банките през кризисната 2008г.. Очаква се съкращенията на държавните разходи да бъдат най-големите от 30 години.
Перспективите за лондонските банкери обаче изглежда са по-добри, отбелязва Ройтерс.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:20 | 05.09.22 г.
fallback