fallback

Великански таблет за хола

Новата версия Samsung SUR40 с диагонал от 40 инча се продава в Европа за 9000 евро

16:50 | 02.02.12 г.
Автор - снимка
Създател

Може би вече не ви е достатъчно вечер да се излегнете на дивана си и с таблета да играете игрички, да четете новини и да проверявате електронна поща? Дисплеят изглежда малко тесен, а и общуването с IPAD и Сие на дивана не е толкова задушевно? За фенове на сензорните решения с по-големи бюджети Samsung направи наскоро една изключителна оферта. Samsung SUR40 е втората версия на чувствителната на допир холна маса със софтуер на Microsoft. И докато първата версия беше все още тромава заради големия си размер, то повърхността на Surface II е много по-елегантна и действа като нормална масичка със стъклен плот.

С тази разлика, че стъклената повърхност много бързо може да се превърне в дисплей с висока разделителна способност. Samsung вади на масата резолюция от 1920x1080 пиксела – достатъчно за филм с пълна HD характеристика.

Масата е оборудвана за задушевни вечери с приятели и семейството и съдържа до 50 чувствителни на допир точки. Така на 40-инчовия дисплей може да се гледат цифрови снимки, да се сърфира в интернет или да се гледа видео съдържание.

В основата на великанския таблет е системата Windows 7. Но все още има твърде малко приложения, които поддържат чувствителната на допир операционна система. Таблетът е препрограмиран само с най-основните програми. Корените на масата Surface впрочем датират още от 1982 г., цели 28 години преди представянето на iPad на Apple.

Новата версия на гигантския таблет струва 9000 евро и въпреки стряскащата си цена е доста по-евтина от представения през 2007 г. първи вариант, който се продаваше за 11 000 евро. Устройството може да се монтира на произволна холна маса, а за допълнителни 600 евро могат да се поръчат и крака на масата. 

Снимки на устройството вижте в галерията!

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:54 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Style виж още