fallback

КФН вписа емисия акции на Болкан енд сий пропъртис след увеличението на капитала

Регулаторът взе решение да изпрати нотификационно писмо за публично предлагане на дялове на ДФ „Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF” на територията на Германия

11:28 | 07.09.17 г.
Автор - снимка
Редактор

Комисията за финансов надозр (КФН) вписа емисия акции, издадена от „Болкан енд сий пропъртис” АДСИЦ, в резултат на увеличаване на капитала на дружеството с цел търговия на регулиран пазар на ценни книжа. Това става ясно от решенията, взети от регулатора, по време на провелото се на 5 септември заседание. Емисията е в размер на 1 592 466 броя обикновени, поименни, безналични, свободно прехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка. 

Освен това комисията издаде разрешение на „Дит Пропърти” АДСИЦ, гр. София, за прекратяване на дружеството, съгласно взето на 30.06.2017 г. решение на общото събрание на акционерите. Регулаторът отнема лиценза на „Дит Пропърти” АДСИЦ за извършване на дейност като дружество със специална инвестиционна цел за секюритизация на недвижими имоти и одобрява Мария Крумова Георгиева за ликвидатор на „Дит Пропърти”  АДСИЦ.

Комисията също така изпраща писмо до „Специализирани логистични системи” АД, гр. София, с указания за отстраняване на непълноти и несъответствия във връзка със заявлението на дружеството за потвърждаване на проспект за допускане до търговия на емисия облигации. 

Писмо е изпратено и до „Елана Агрокредит” АД, гр. София, с указания за отстраняване на непълноти и несъответствия във връзка със заявлението на дружеството за потвърждаване на проспект за допускане до търговия на емисия облигации.

Регулаторът изпраща писмо и до „Опортюнити България Инвестмънт” АД, гр. София, във връзка със заявление за вписване на последваща емисия акции на дружеството в регистъра с указание да представи документ, удостоверяващ пълното изплащане на емисионната стойност на акциите.

Указания за отстраняване на непълноти и несъответствия получи и „Лев Инвест“ АДСИЦ, гр. София, във връзка с искането за на дружеството за одобрение на замяна на обслужващо дружество.

КФН издава временна забрана за публикуване на търгово предложение от „ТК - Холд” АД, за закупуване чрез инвестиционен посредник „Капман” АД на акции на „Рилски лен” АД от останалите акционери на дружеството.

Комисията изпраща писмо до „ГОЛК” ООД с указания за отстраняване на непълноти и несъответствия във връзка с искането на дружеството за издаване на лиценз за извършване на услуги.

Регулаторът взе решение да изпрати нотификационно писмо за публично предлагане на дялове на ДФ „Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF” на територията на Федерална република Германия, приложените към него документи и атестацията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:11 | 07.09.22 г.
fallback