fallback

IPREO и АДВИБ сключиха партньорство в България

Те ще си сътрудничат за насърчаване на добрите практики в областта „връзки с инвеститорите”

17:45 | 28.09.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

IPREO, водещ световен доставчик на пазарни проучвания, данни за инвеститорите и решения относно работния процес до капиталовите пазари и професионалисти по връзки с инвеститорите обяви сътрудничеството си с Асоциация на директорите за връзки с инвеститорите в България (АДВИБ), съобщава последната.

Според споразумението двете ще представят и организират работни семинари, свързани с най-добрите практики в областта на “връзки с инвеститорите” на български емитенти. Освен това ще извършват анализ на потока информация от фондовете за пазарните участници с цел установяването на най-добрите практики в областта “връзки с инвеститорите” в региона.

На 23 септември 2015 г. ще се проведе първият семинар, който ще бъде в рамките на Конференцията 2015 "IR днес - в окото на тигъра", която се проведе в София на 25 септември 2015. Като част от сътрудничеството с АДВИБ, IPREO също ще предлага усъвършенствани пазарни разузнавателни и комуникационни решения за корпоративните отдели по връзки с инвеститорите, правните консултанти и членовете на корпоративните ръководства на преференциални цени, което ще им предостави достъп до ценна информация и обратна връзка с пазара и по този начин ще им помогне да разберат инвеститорските тенденции и актуалните тенденции в управлението. Чрез системите на Ipreo, компаниите ще могат да идентифицират нови източници на чуждестранен капитал и да установят връзка директно с лицата, вземащи решения. „Като водещ световен доставчик на услуги за връзки с инвеститорите, районите на нововъзникващите пазари са в сърцето ни, когато става въпрос за създаване на най-добри IR практики ", коментира Андреас Позавак, директор корпоративни услуги за CEEMEA на IPREO. „Ние наблюдаваме съществена промяна в инвеститорския пейзаж през последните години, подобно на инвестиционното поведението и управленските профили, което доведе до значителна промяна в изискванията към корпоративните емитенти. Ние осъзнаваме необходимостта от предоставяне на текуща информация и решения относно работния процес на нашите корпоративни клиенти, за да им помогне да идентифицират и да се насочат към правилните международни инвеститори, да разберат пазарното възприятие и да установят проактивен контакт с инвеститорите, да станат видими", допълва той. 

По думите му сътрудничеството с АДВИБ има за цел установяването на най-добрите IR практики в страната и позволява въвеждането на нови и уникални технологии, които ще дадат възможност на емитентите по-лесно да разбират пазарните реакции от своите инвеститори, както и активно да таргетират нови инвеститори в световен мащаб, да общуват с всички заинтересовани страни, да анализират критичните тенденции и да намалят управленския риск по всяко време. 

"Сътрудничеството с IPREO ще донесе реални ползи за  нашите членове. Задълбочените познания на IPREO относно нуждите на екипите за връзки с инвеститорите са впечатляващи. В комбинация с визията на АДВИБ да установи най-добрите практики по връзки с инвеститорите, ние виждаме това сътрудничество като първа стъпка към изпълнението на нашата мисия да подпомогнем емитентите да станат по-видими в борбата за световния капитал и да направим България по-привлекателна за чуждестранните инвеститори", каза Даниела Пеева, председател на АДВИБ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:38 | 12.09.22 г.
fallback