fallback

КФН одобри проспекта за увеличението на капитала на Софарма имоти АДСИЦ

Регулаторът издава временна забрана за търговото на Арома Риъл Естейт и предостави лиценз за инвестиционен посредник на Файнекс ЕООД

16:47 | 12.06.15 г.
Автор - снимка
Създател

Комисията за финансов надзор (КФН) одобри проспекта за увеличението на капитала на Софарма имоти АДСИЦ с 1,15 млн. лв., гласи едно от взетите решения на днешното заседание на регулатора.

КФН потвърждава проспекта на Софарма имоти АДСИЦ за първично публично предлагане на емисия в размер на 1 150 000 броя обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност 1 лв. и емисионна стойност 3,90 лв. всяка.

Освен това регулаторният орган вписва в регистъра посочената емисия акции, в процес на емитиране, става ясно от съобщението, публикувано на сайта на Комисията. Минималният размер за успех на увеличението е 575 000 акции. При максималния размер на увеличението дружеството ще привлече 4,485 млн. лв.

КФН издава временна забрана за публикуване на търгово предложение от Димитър Луканов Луканов за закупуване чрез инвестиционен посредник Бета Корп АД на акции на Арома Риъл Естейт АД от останалите акционери на дружеството. Наскоро предложителят Димитър Луканов получи зелена светлина за търговото, отправено към акционерите на Арома АД.

Освен това Комисията вписва увеличението на капитала на Елана Агрокредит АД в размер на 13 786 967 лв. с цел търговия на регулиран пазар на ценни книжа. Сумата е разпределена в 13 786 967 броя обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност 1 лeв всяка.

Регулаторът издава и лиценз на Файнекс ЕООД, гр. София, за извършване на дейност като инвестиционен посредник в рамките на Европейския съюз и Европейското икономическо пространство.

КФН признава придобитата от Мария Пламенова Дикова квалификация, отговаряща на изискванията, включени в тематичния обхват на изпита за придобиване на право за упражняване на дейност като инвестиционен консултант, става ясно още от решенията.

Регулаторът одобрява и отчета за изпълнение на бюджета на Фонда за компенсиране на инвеститорите за 2014 г.

Свързани компании:

Елана Агрокредит АД(EAC)

Арома Риъл Естейт АД(AA8)

Софарма имоти АДСИЦ(SFI)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:58 | 11.09.22 г.
fallback