fallback

КФН забрани окончателно търговото предложение за Арома Риъл Естейт

Комисията потвърди проспект за първично публично предлагане на акции от Риъл Булленд

11:05 | 18.03.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

На вчерашното си заседание Комисията за финансов надзор е издала окончателна забрана за публикуване на търгово предложение за закупуване на акции на Арома Риъл Естейт АД, гр. София, от останалите акционери на дружеството.

През миналата седмица КФН издаде и окончателна забрана за публикуване на търгово предложение за закупуване на акции на Арома АД, гр. София, от останалите акционери на дружеството.

На 10 декември 2014 г. дяловете на Димитър Луканов в двете дружества достигнаха съответно 50,28% в Арома АД и 48,95% в Арома Риъл Естейт АД. Последваха търгови предложения при цени от съответно 0,887 лв. за акция и 0,747 лв. за акция.

В средата на февруари Димитър Луканов повиши предложената търгова цена за акциите на Арома АД до 0,971 лв. за ценна книга, което е с 9,5% повече от първоначално оферираните 0,887 лв., след като в края на януари КФН наложи временна забрана на търговите предложения към акционерите на Арома АД и Арома Риъл Естейт АД.

Регулаторът потвърждава проспект за първично публично предлагане на емисия в размер 2 000 000 лв., разпределени в 2 000 000 бр. обикновени, безналични, поименни, свободно прехвърляеми акции, с номинална стойност 1 лев и емисионна  стойност 1 лев всяка, издадени от „Риъл Булленд” АД, гр. София. Вписва горепосочената емисия акции, предмет на първично публично предлагане, в процес на емитиране, във водения от Комисията за финансов надзор регистър на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа по чл. 30, ал. 1, т. 3 от ЗКФН.

Надзорният орган издава одобрение на „Експат Имоти” АДСИЦ, за замяна на „Експат капитал” АД с „Авто Юнион Пропъртис” ЕООД, като обслужващо дружество по отношение дейността на „Експат Имоти” АДСИЦ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:32 | 13.09.22 г.
fallback