fallback

Липса на посока за индексите на БФБ*

Съотношението печеливши/губещи акции на борсата е 8/7, а при 7 позиции няма промяна

12:45 | 10.12.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Индексите на БФБ са с минимални отклонения в началото на сесията, както следва: SOFIX (+0,03%) до 545,34 пункта, BGBX40 (-0,01%) до 108,66 пункта, BGTR30 (-0,08%) до 425,64 пункта и BGREIT (-0,17%) до 98,69 пункта.

Основните индекси на водещите европейски борси отчитат повишения от 0,3-0,8% в ранната търговия. Щатските борси вчера успяха да преодолеят част от негативните настроения, след като сесията започна с мащабни разпродажби след опасенията за икономиката на Китай и политическата криза в Гърция. Азия днес затвори на червено под натиска на слабите данни от Китай. Единствен Shanghai Composite отчете повишение от близо 3%.

Търговията на регулирания пазар на акции на БФБ в началото на сесията възлиза на 473 хил. лв., благодарение основно на Златен лев Холдинг

Свързани компании:

 (-4,3%) – 372 хил.

С оборот над 5 хил. са още Адванс Терафонд АДСИЦ 

Свързани компании:

 (+0,2%) – 5 хил. 

В първите два часа на търговия на борсата има сключени сделки с 22 емисии акции, като съотношението печеливши/губещи е 8/7, а при 7 позиции няма промяна. Засега няма сделки с акциите на Евроинс. Застрахователят съобщи, че Българска агенция за кредитен рейтинг (БАКР) му е присъдила дългосрочен кредитен рейтинг на способност за изплащане на искове iBBB със стабилна перспектива. Според рейтинговата скала на БАКР, присъденият дългосрочен кредитен рейтинг е инвестиционен и отговаря на „умерена способност за изплащане на искове“. Стабилната перспектива отразява оценката за запазване на рейтинговата категория в рамките на една година. "Въпреки несигурната пазарна среда за наблюдавания период от 2009 г. до първата половина на 2014 г., ЗД Евроинс генерира брутен премиен приход с изпреварващ темп в сравнение със сектора, което рефлектира в значително повишение на пазарния дял. Положителен фактор представляват и предприетите действия за диверсифициране на застрахователния портфейл чрез увеличаване на дела на имущественото застраховане и застраховането на отговорности, като в тази посока от ключово значение е придобиването на ИНТЕРАМЕРИКАН България и българския бизнес на QBE, както и таргетирането на нови пазари", се казва в съобщението.

Пълна информация за протичането на борсовата сесия на БФБ

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:59 | 12.09.22 г.
fallback