fallback

КФН разреши коригираното търгово предложение за Дир.БГ

Комисията е потвърдила проспект за допускане до търговия на емисия конвертируеми облигации, издадени от Уеб Финанс Холдинг

10:13 | 26.09.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Комисията за финансов надзор е решила да не издава окончателна забрана за публикуване на внесеното коригирано търгово предложение от Лого Къмпани ЕООД за закупуване на акции от капитала на Дир.БГ АД от останалите акционери на дружеството чрез инвестиционен посредник Евро-финанс АД.

През януари тази година Лого Къмпани придоби 5% от Дир.БГ АД с продавач Дир.Бг Холдинг ЕАД, а през юли, когато отправи първоначалното търгово предложение за дружеството при цена от 1,44 лв. за акция, вече притежаваше 5,78% от Дир.БГ. През август КФН издаде временна забрана на търговото предложение, след което последва коригирано такова на същата цена.

Придобиването на останалите около 94% от Дир.БГ ще струва на Лого Къмпани около 6,25 млн. лв. при търговата цена от 1,44 лв. на акция.

Целта на търговото предложение е придобиване на 100% от акциите на Дир.БГ АД и делистване на дружеството от борсата. Търговият предложител планира да оптимизира разходите и да предприеме стратегия към увеличаване на приходите на интернет компанията.

Дир.БГ АД притежава сайта dir.bg. Компанията приключи 2013 г. със загуба от 388 хил. лв., след отрицателен резултат от 356 хил. лв. за 2012 г. Резултатът за първото тримесечие на 2014 г. е загуба от 57 хил. лв., след минус 26 хил. лв. за същия период на 2013 г. Продажбите остават без промяна на нивото от 470 хил. лв.

КФН също така е потвърдила проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия конвертируеми обезпечени облигации, издадени от Уеб Финанс Холдинг АД, в размер на 10 млн. евро, разпределени в 10 хил. броя безналични, поименни, лихвоносни, обезпечени, конвертируеми, свободнопрехвърляеми облигации, с номинал 1 000 евро всяка.

Свързани компании:

Дир.БГ АД(6DI)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:09 | 12.09.22 г.
fallback