fallback

Двуцифрен ръст за Индустриален Капитал Холдинг, който предстои да влезе в SOFIX

Акциите на Булгартабак, който излиза от водещия борсов индекс, днес се повишават с 1%, след като вчера спаднаха с 2%

12:50 | 12.09.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Водещият индекс на БФБ – SOFIX, се понижава с 0,3% в началото на днешната сесия до 553,53 пункта. BGBX40 отстъпва с 0,2% до 110,32 пункта, BGTR30 се покачва с 0,4% до 429,02 пункта, а BGREIT без промяна на ниво от 98,42 пункта.

Основните индекси на водещите европейски борси отчитат минимални отклонения в рамките на 0,2% в ранната търговия. Wall Street вчера затвори без ясна посока, както и азиатските борси днес.  Търговията на регулирания пазар на акции на БФБ в началото на сесията възлиза на 118 хил. лв., като с оборот над 10 хил. са Индустриален Капитал Холдинг

Свързани компании:

 (+3,6%) – 11 хил.

Индустриален капитал холдинг влиза в SOFIX от 23 септември, реши СД на БФБ. Вчера акциите на холдинга поскъпнаха с 4,2%. Компанията ще заеме мястото в индекса на Булгартабак 

Свързани компании:

 поради рязкото намаляване на свободно търгуваемите акции на тютюневия холдинг до 1,93%Книжата на Булгартабак днес се повишават с 1%, след като вчера спаднаха с 2%.

Също така Съветът на директорите на БФБ-София изважда от базата на индекса BGBX40 Свилоза АД, ЗАД Булстрад Виена иншурънс груп,  ЕМКА АД и Фонд Имоти АДСИЦ, като добавя емисиите акции на Агрия Груп Холдинг АД, ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ, Албена АД и Българска роза-Севтополис АД.

От базата на индекса BGTR30 се изваждат Химснаб България АД, Холдинг Варна АД, Агро Финанс АДСИЦ и Сила Холдинг АД. В него ще влязат ЧЕЗ Разпределение България АД, Адванс Екуити Холдинг АД, Фазерлес АД и Топливо АД.

Няма промени в състава на индекса BGREIT. 

В първите два часа на търговия на борсата днес има сключени сделки с 37 емисии акции, като съотношението печеливши/губещи е 18/14, а при 5 позиции няма промяна.

* Данните са актуални към 12:10.

Пълна информация за протичането на борсовата сесия на БФБ

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:44 | 26.08.22 г.
fallback