fallback

КФН отказа проспект за IPO на Български фонд за дялово инвестиране АД

Преди седмица КФН отказа да потвърди проспекти за първично публично предлагане на Спиди и Софарма имоти АДСИЦ

12:03 | 23.07.14 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

На днешно заседание Комисията за финансов надзор (КФН) е отказала да потвърди коригиран проспект за първично публично предлагане на акции, издадени от Български фонд за дялово инвестиране АД. Дружеството планираше да емитира 3,075 млн. нови акции с номинал 1 лв. и емисионна стойност 1,03 лв. При 100% записване, то щеше да набере 3,167 млн. лв. Настоящият капитал е в размер на 2,05 млн. лв. Преди седмица КФН отказа да потвърди проспекти за първично публично предлагане на акции, издадени от Спиди АД 

Свързани компании:

.
От Спиди обявиха, че ще внесат актуализиран проспект за IPO-то, като компанията запазва своите планове за увеличение на капитала и реализиране на обявената инвестиционна програма. Софарма имоти АДСИЦ обаче прекрати процедурата по увеличение на капитала.

Предметът на дейност на Български фонд за дялово инвестиране включва придобиване, управление и продажба на участия в български и чуждестранни дружества, финансиране на дружества, в които дружеството участва, търговско посредничество и представителство, покупка, продажба и замяна на недвижими имоти, отдаване под наем и управление на недвижими имоти, както и всяка друга дейност, незабранена от закона.  През септември миналата година Иван Илиев Янев продаде 70% от капитала на фонда. По 30% придобиха Алекс Сашов Петров и Силян Славов Иванов. Други 10% купи Бирослав Михайлов Михов, който вече притежава 22%. Делът на ДФ Инвест Класик е в размер на 9,99%.

Свързани компании:

Български фонд за дялово инвестиране АД(BPEF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:00 | 06.09.22 г.
fallback