fallback

Вяло начало на петъчната сесия*

Съотношението печеливши/губещи акции на борсата е 8/4, а при 6 позиции няма промяна

12:40 | 18.07.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Индексите на БФБ отчитат повишения в началото на петъчната сесия при много нисък оборот, както следва: SOFIX (+0,3%) до 532,68 пункта, BGBX40 (+0,3%) до 105,24 пункта, BGTR30 (+0,4%) до 408,85 пункта и BGREIT (+0,02%) до 97,05 пункта.

Търговията на пазара на акции на БФБ в началото на сесията възлиза на едва 76 хил. лв., като с оборот над 5 хил. са само Регала Инвест

Свързани компании:

 (+0,1%) – 21 хил.

В първите два часа на търговия на борсата има сключени сделки с 18 емисии акции, като съотношението печеливши/губещи е 8/4, а при 6 позиции няма промяна.

Няма сделки с акциите на Дир.БГ 

Свързани компании:

, след като вчера след сесията стана ясно, че Лого-Къмпани ЕООД е отправило търгово предложение към останалите акционери на интернет компанията. Търговият предложител планира да оптимизира разходите и да предприеме стратегия към увеличаване на приходите.

Основните индекси на водещите европейски борси отчитат понижения в рамките на 0,6% в ранната търговия, надолу е и руската борса. Американските индекси вчера спаднаха, както и повечето азиатски днес.  В основата на низходящите движения на световните борси е фаталният инцидент с Boeing-777 на Malaysia Airlines, който падна на територията на Украйна на 60 км от руската граница. Самолетът е изпълнявал полет от Амстердам за Куала Лумпур. Всичките близо 300 души на борда са загинали.

Самолетната катастрофа в четвъртък засили геополитическото напрежение около Украйна и повиши несигурността около бъдещето на отношенията между Русия и Запада.

Според американските разузнавателни агенции самолетът е бил ударен от ракета земя-въздух. Както Киев, така и Москва обаче отрекоха да имат нещо общо с предполагаемия атентат.

* Данните са актуални към 12:10.

Пълна информация за протичането на борсовата сесия на БФБ

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:02 | 01.09.22 г.
fallback