fallback

БФБ спря търговията с акциите на ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ

Борсата също така изважда емисията от индексите BGBX40 и BGREIT

10:14 | 26.06.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

На вчерашно заседание Съветът на директорите на БФБ-София АД е взел решение от днес временно да бъде спряна търговията с акциите ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ.

Временното спиране се налага във връзка с предложение за приемане на решение от ОСА на ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ да бъде увеличена номиналната стойност на емитираните от дружеството акции от 1 лв. на 2 лв. и съответно да бъде намален броят на тези акции от 55 825 370 на 27 912 685 при запазване на капитала на дружеството от 55 825 370 лв. Търговията ще бъде възстановена в първия работен ден след постъпване на уведомление от емитента, че предложението за решение не е прието от ОСА, съответно уведомление, че взетото от акционерите решение е вписано в Търговски регистър при Агенция по вписванията и в регистъра на Централен депозитар АД. Общото събрание е насрочено за 30 юни.

С друго решение от вчера борсата изважда емисията акции на ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ от индексите BGBX40 и BGREIT, като на тяхно място от утре влизат емисиите на съответно Албена Инвест Холдинг АД и Ексклузив Пропърти АДСИЦ.

Свързани компании:

ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ(FPP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:31 | 09.09.22 г.
fallback