fallback

Повишения за индексите на БФБ*

Съотношението печеливши/губещи акции на борсата е 7/11, а при 7 позиции няма промяна

12:40 | 12.06.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

SOFIX се повишава с 0,3% в началото на днешната сесия до 578,68 пункта, след като в предишните осем спадна, губейки близо 5% за периода. Покачват се и другите индекси на БФБ - BGBX40 (+0,3%) до 115,74 пункта, BGTR30 (+0,1%) до 423,74 пункта и BGREIT (+0,5%) до 95,60 пункта.

Основните индекси на водещите европейски борси отчитат отклонения в рамките на +/-0,2% в ранната търговия, като на част от пазарите началото на сесията закъсня заради технически проблем при борсовия оператор Euronext. Американските борси прекратиха позитивната серия във вчерашната търговия, а азиатските пoеха надолу в днешната сесия. Търговията на пазара на акции на БФБ в началото на сесията възлиза на само 129 хил. лв., като с оборот над 10 хил. са единствено ЧЕЗ Разпределение

Свързани компании:

 (0%) – 11 хил.

В първите два часа на търговия на борсата има сключени сделки с 25 емисии акции, като съотношението печеливши/губещи е 7/11, а при 7 позиции няма промяна. От емисиите с оборот над 5 хил. лв. с най-силен ръст са акциите на Фазерлес 

Свързани компании:

 (-1%). 

Акциите на Златен лев Холдинг 

Свързани компании:

 скочиха със 17% (макар и при символичен оборот) до 0,75 лв. за брой, след като холдингът обяви, че е сключил договор с AQ Group АВ за продажба на дела си от 95% в Карат Електроникс срещу 3,09 млн. лв. Инвестицията в дружеството се води с отчетна стойност от 567 хил. лв. в баланса на холдинга.

Книжата на КТБ 

Свързани компании:

 са без промяна на ниво от 86,52 лв. за акция. 12 служители на банката, сред които цялото ръководство, са били разпитани в Столичното следствие по повод сигнала на "Протестна мрежа" срещу банкера Цветан Василев, депутата Делян Пеевски и евродепутата Николай Бареков, съобщиха от прокуратурата, цитирани от БНР.

Сигналът е от февруари и в него активистите от "Протестна мрежа" изразяват съмнение, че Василев, Пеевски и Бареков действат като организирана престъпна група. Засега никой от тримата не е бил разпитван. Призован е бил само банкерът Цветан Василев, но се оказало, че е в чужбина. Акциите на Проучване и добив на нефт и газ 

Свързани компании:

 са без изменение на ниво от 10,37 лв. за ценна книга. Дружеството получи 35-годишна концесия за експлоатация на откритото от него газокондензатно находище в общините Кнежа и Искър.

Засега няма сделки с Булгартабак 

Свързани компании:

Миноритарният акционер Миролио поиска холдингът да разпредели дивидент от около 11 лв. на акция, като предлага и пълна подмяна на Съвета на директорите и назначаване на контрольор.

* Данните са актуални към 12:10.

Пълна информация за протичането на борсовата сесия на БФБ

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:42 | 20.08.22 г.
fallback